Let op deze vier dingen bij een lichtgewicht elektrische fiets kopen


Een lichtgewicht elektrische fiets kopen, doen steeds meer mensen. Een lichtgewicht elektrische fiets brengt immers vele voordelen met zich mee. Zo kun je hem door het lichte gewicht gemakkelijk meenemen de trein in voor een dagje uit. Ook wanneer je met jouw fiets de trap altijd op moet, is een lichtgewicht elektrische fiets een goede optie hiervoor. Hoewel een lichtgewicht elektrische fiets aantrekkelijk is om aan te schaffen, zijn er enkele dingen waarbij je op wilt letten bij een lichtgewicht elektrische fiets kopen. In deze blog leggen we precies uit welke vier dingen dat zijn.

Een lichtgewicht elektrische fiets kopen die het ook daadwerkelijk is

Ten eerste moet je goed op letten bij een lichtgewicht elektrische fiets kopen. Sommige adverteerders bieden namelijk zulke fietsen aan, terwijl ze technisch gezien niet tot deze categorie behoren. Een elektrische fiets wordt in het algemeen als lichtgewicht beschouwt wanneer het onder de twintig kilogram weegt. Let daarom goed op wanneer jij op websites aan het kijken bent naar een lichtgewicht elektrische fiets. Soms kunnen er namelijk gewichten vermeld zijn die boven de twintig kilogram zijn, waardoor je van een koude kermis thuis kan komen.

Maak eerst een proefrit

Een andere tip is om een proefrit te maken bij een lichtgewicht elektrische fiets kopen. Er zijn natuurlijk vele soorten lichtgewicht elektrische fietsen, waardoor het belangrijk is om eentje te vinden die goed bij je past. Door het maken van een proefrit met een elektrische fiets bij een winkel als Vansprint.nl, weet je meteen of deze fiets bij je past. Zo kun je de elektrische fiets testen wanneer je de trap op gaat en daarmee bepalen of het gewicht goed zit. Anders kun je namelijk altijd nog naar een andere lichtgewicht elektrische fiets kopen. Maak een lichtgewicht fiets kopen daarom een doordachte investering.

Let op de accu

Helaas sjoemelen sommige websites met de gewicht van hun elektrische fietsen. Dit maakt een lichtgewicht elektrische fiets kopen wat complexer dan eerst gedacht. Sommige aanbieders vermelden namelijk het gewicht van de elektrische fiets exclusief de accu, terwijl anderen juist het totale gewicht inclusief de accu vermelden. Daarom is het belangrijk om in de gaten te houden of het gewicht van de elektrische fiets waarnaar jij aan het kijken bent, inclusief of exclusief de accu is. Een accu weegt namelijk redelijk veel en maakt elektrische fietsen zwaarder dan gewone fietsen. Door goed op te letten, voorkom je onaangename verrassingen.

Hoe je jouw elektrische fiets nog lichter maakt

Wanneer jij een ultralichte elektrische fiets wilt hebben, zijn er enkele dingen die je kunt doen om dit voor elkaar te krijgen. Zo kun je bij veel elektrische fietsen simpelweg de accu verwijderen, waardoor ze ineens vele malen lichter zijn. Dit is met name handig als jij weet geen accu nodig hebt op de dag dat jij jouw lichtgewicht elektrische fiets wilt gebruiken. Zo verloopt de trap opgaan met jouw elektrische fiets ineens veel makkelijker dan gewoonlijk.