5 kenmerken van de beste wireless oordopjes voor tijdens het sporten


Als jij regelmatig sport en daarbij graag naar muziek luistert, dan weet je ongetwijfeld dat wireless oordopjes je alle vrijheid geven. In vergelijking met bedrade oordopjes zijn ze echt een uitkomst. Je trekt ze niet meer per ongeluk uit, ze glijden niet uit als je begint te zweten en er is nooit een draad die in de weg zit. De keuze om wireless oordopjes aan te schaffen voor het sporten is dus gemakkelijk gemaakt. Maar hoe kies je de juiste? Hier lees je over de 5 kenmerken waaraan oordopjes voor tijdens het sporten minimaal moeten voldoen.

 

  1. Wireless oordopjes die niet uitvallen

Als je gewone draadloze oordopjes zou gebruiken tijdens het sporten, dan zouden ze om de haverklap uitvallen. Deze zijn bedoeld voor standaard gebruik en niet voor iemand die springt, beweegt en zweet. Daarom zijn er speciale wireless oordopjes voor sporters. Deze hebben een extra wingtip die ervoor zorgt dat ze eigenlijk niet kunnen uitvallen. Er zijn ook oordopjes met een haak die achter je oor gaat, voor nog meer zekerheid.

  1. Regen en zweet is geen probleem

Een ander heel belangrijk kenmerk dat wireless oordopjes moeten hebben is dat regen en zweet ze niet beschadigen. Koop dus alleen waterdichte of spatwaterdichte oordopjes als je deze wilt gebruiken tijdens het sporten. Sport je veel buiten, dan weet je dat er in Nederland elk moment een regenbui voorbij kan komen. Let je hier niet op, dan is er de kans dat je oordopjes defect raken omdat ze niet tegen water bestand zijn.

  1. Geluid van buiten is nog steeds hoorbaar

Alleen als je buiten sport en dan deel uitmaakt van het verkeer is het veel veiliger als je geluid van buiten nog steeds kunt horen. Als je wireless oordopjes gebruikt die je compleet afsluiten van de buitenwereld, dan hoor je de auto’s en andere voertuigen niet aankomen. Als je buiten bent is het altijd veiliger als je je bewust bent van wat er om je heen gebeurt.

  1. Een heerlijke bass

Dat gezegd hebbende, is het ook ontzettend fijn als je wireless oordopjes tijdens het sporten een flinke bass je oren in brengen. Een goed nummer dat heerlijk klinkt zal motiveren en aansporen en je helpen nog betere prestaties te leveren. Geluid is dus ook belangrijk en er zijn merken die oordopjes specifiek voor sporters verkopen en daar veel aandacht aan besteden.

  1. Een goede batterij

Een laatste vereiste van wireless oordopjes voor tijdens het sporten is dat ze een goede batterijduur hebben. Je wilt tijdens je sessie niet geconfronteerd worden met oordopjes die leeg zijn en de rest van je workout zonder muziek moeten doen. Let daarom niet alleen op de batterijduur, maar ook op de manier waarop je de dopjes op moet laden en hoe lang het duurt voordat ze vol zijn. Zo heb je altijd een paar oordopjes die het doen en waarvan je weet dat ze het blijven doen tot je klaar bent met sporten.